wireless- forumi- chat - mali oglasi - e-adresar- kontakt09. 12. 2022
Celinac grb - Celinac coat of arms
     
 

 

Vijesti

NEOFEST’07 MEĐUNARODNI MIROVNI MUZIČKI FESTIVAL

Banja Luka, tvrđava Kastel, 22-23.06.2007.
Već decenijama muzički festivali okupljaju veliki broj mladih ljudi širom svijeta. Poznati su mnogi slučajevi kada su festivali prerasli u svojevrsne fenomene okupljajući enormno veliki broj posjetilaca, od Woodstock-a pa do ovovremenih festivala koji se održavaju svake godine, Glastonbury u Engleskoj, Roskilde u Danskoj, Love Parade u Njemačkoj, i nama najpoznatiji EXIT koji svake godine okuplja i do 150.000 posjetilaca na tvrđavi pored Novog Sada.


Prvi Neofest je veoma uspješno održan 22-24.06.2006. godine na tvrđavi Kastel, a nastao je kao plod saradnje URUK-a, Balkan Rock Council-a, Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Danske i grada Banja Luka, kao glavnih pokrovitelja. Cilj je uspostaviti mirovni festival za mlade, međunarodnog karaktera sa zanimljivim programom koji će takođe predstaviti kulturne vrijednosti regiona. Svojim raznolikim sadržajem ovaj festival promoviše mir, toleranciju ali i lokalnu muzičku scenu, te cijeli region predstavlja u jednom boljem svjetlu.

Program festivala 2006. sa 146 učesnika-muzičara, je shodno očekivanjima organizatora, pokazao izuzetno visok nivo umjetničkog kvaliteta izvođača, što je dokazao i velik broj posjetilaca koji su u veoma pozitivnoj atmosferi propratili prvi Međunarodni ljetni mirovni festival NEOFEST 06.
Procjene ukupnog broja se kreću preko 12000, prije svega mladih ljudi, ali i starijih ljubitelja dobrog zvuka, banjalučana, ali i mnogih prijatelja, saradnika, novinara, umjetnika, donatora i posjetilaca iz cijele BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Danske, Francuske, Italije…

Izvođači su i ove godine pažljivo odabrani da kreiraju pozitivnu i progresivnu multikulturalnu atmosferu, da zastupaju kulturni diverzitet Balkana, kao i da svojim imenom osiguraju publicitet, što će dodatno privući mlade ljude iz različitih kulturnih sredina na jedinstven događaj. Na festivalu će nastupati muzičari i drugi umjetnici iz regiona i Evrope. Pored velikog broja poznatih izvođača koji će privući veći dio publike, rame uz rame sa njima će nastupiti i manje poznati umjetnici čije vrijeme tek dolazi i koje ćemo na ovaj način najbolje predstaviti. Svoj nastup na festivalu su potvrdili Visionary Underground feat. DR DAS ex-Asian Dub Foundation (London,UK), Deca loših muzičara (Beograd,SRB), Srečna Mladina (Ljubljana,SLO), Fizcus (Paris,FRA), Antenat (Zagreb,HR), Sopot (Banja Luka,BiH), Revolt (Banja Luka,BiH), Jonty Skrufff (London,UK), Fidelity Castrow (Berlin,GER), Kathy Cat (Ljubljana,SLO), Ewox (Beograd, SRB), Woodie (Banja Luka,BiH), itd.

Cijena ulaznice za prvi dan festivala je 8KM (4 eura) a drugog dana festivala iznosiće 10KM (5 eura).

Tokom dva dana festivala program će se održavati na dvije natkrivene bine koje će biti postavljene u tvrđavi Kastel u Banjaluci.

NVO trg je mjesto gdje će se predstaviti oko 20 NVO-a koji rade sa mladima na različitim poljima, od prevencije narkomanije, reproduktivnog zdravlja, do ekologije i socijalnih programa.
POZIV SVIM NOVINARIMA I REDAKCIJAMA


Za akreditovanje novinara potrebna prijava ovjerena od medijske kuće koja sadrži podnaslove:

Ime i prezime
Medijska kuća
Zvanje
Opis načina na koji ćete izvještavati o NEOFESTU
Kontakt telefon redakcije i novinara
E-mail adresa

Prijava se može poslati poštom ili e-mailom sa zvanične adrese medijske kuće.

Prijave slati na: URUK, V. Momčila 12, Banja Luka 78000

ili na neofest@gmail.com sa naslovom PRESS.Kontakt:

+387 (0) 65 61 30 30
+387 (0) 65 30 32 58

www.myspace.com/neofest

www.neofest.org (u pripremi)


Nazad

 
> o čelincu
> vijesti
> čelinačke novine
> galerija
> posjetioci
> linkovi
> usluge
> impressum
 
politika privatnosti |oglašavajte se sa nama
Copyright © Celinac.ORG, Čelinac 1999 - 2010. Sva prava zadržana. Zabranjena je reprodukcija u cjelini i u djelovima bez dozvole.